background img

Yeni Yayınlar

Blogger Şablonunun Yedeğini Alma


Blogger şablon yedekleme
Blogger bloglarınızı nasıl yedekleyeceğinizi biliyormusunuz ? Farklı yerlerden aldığınız ve bloglarınıza uyguladığınız birçok kod parçaları ile blogunuzda hata olduğunda blogunuzu nasıl
geri getireceksiniz ? Hataları basitce nasıl yok edeceksiniz. Birçok blog sitelerinde JS, CSS gibi benzeri kodlar verilir, bizlerde bu kodları uygulayarak bloglarımızda değişiklikler yaparız.
Ancak bir hata anında elimiz ayağımız dolanır.

İnternet sitelerine yada kodu aldığımız siteye giderek yorum kısmından sorular sorarız.Peki yaptığınız iş geç saatte ise ve cevap alamayacağınız bir zaman dilimini içeriyorsa ne olacak ? Hüsrana uğrar bir sonraki günü beklersiniz.Hatta blogunuzu kullanamayacak duruma dahi düşebilirsiniz.
Bu duruma düşmemek veya düştükten sonra yapılacak işlem

leri kısaca öğrenelim ;
Öncelikle blogunuzun mülkiyeti sizin üzerinde olduğundan, ilk önlemler tarafınızdan alınmalıdır.Bilmediğiniz güvenmediğiniz sitelerden kod almayın.Kod aldığınız sitenin güvenilir ve geri dönüşümü olan bir alt yapısı olaması gereklidir.Örneğin: Blogların hiçbir hata yapma şansları yoktur.Bağlı oldukları kuruluşlar tarafından devamlı denetlenir ve uyarılırlar.Hatta blogları bile kapatılabilir.
Blogda iki türlü yedekleme vardır.
1.Blog şablonu yedekleme
2.Blogu komple yedekleme
Açıklama :
1. Blogunuzda şablon ile ilgili yapacagınız işlemlerde şablon yedeğini alırsınız
2.Her türlü virüs, format, disk hatası gibi işlemlerde blogunuzu komple yedeklersiniz.
Blogunuzu komple yedekleme (dışa aktarma) işleminde farklı bir blogada yazılarınızı yükleyebilirsiniz.Bu da bir seçenektir.
1.Blog şablonu yedekleme nasıl yapılır ;
Resim : 1 Blog şablonu yedekleme görseli

Şablon/Blogunu yedekle
Blogunuzda Tasarım>> şablonlar >> Yedekle /Geri Yükle açılan sayfada ;
Resim : 2 Tam şablonu indir tıklayın.Yedeğinizin nerede bulunmasını istiyorsanız belirleyin ve .XML uzantılı dosyayı indirin.İndirilen bu dosya şablonunuzun yedeğidir.

Şablon ve Blogunu yedekle
2. Blogunuzu komple indirin yedekleyin ;
Blog sayfanızda şu şekilde yazar (Blogunu içe aktar / dışa aktar / Sil )
Blogunu içe aktar: Yedeklenmiş bir blogun yüklediğiniz yerden geri yüklenmesi işlemidir.
Blogunu dışa aktar : Yukarıda anlattığımız blogun komple yedekleme işlemidir.
Sil : Blogunuzu silmek istediğinizde kullanacağınız menü yazısıdır.
Biz Blogumuzu dışa aktarıp komple yedekleme işlemine devam ediyoruz.
Resim 1. Blogunu dışa aktar görseli ;

Blogunu dışa aktar yedek al

Tasarım>> Ayarlar>> Diğer işlemlerden>> Blogu dışa aktar tıkla, blogu yükle tıklayarak .XML formatında bilgisayarınıza indirin.Artık blogunuzun yedeklemesi yapılmış hangi hata ile ilgili işlem yapmak isterseniz işlemin tersi olarak yüklediğiniz .XML dosyanızı bularak Dosya yükleye tıklayarak geri alabilirsiniz.
Resim 2. de Dosya seç kısmını seçip yüklemek istediğiniz dosyayı geri yükleyebilirsiniz.
Öneri : Masa üstüne bir klasör açın.Klasöre bir isim verin.Örnek: Blog Adnan blog yedekleri bu klasörün içine iki klasör daha açın. Birine Blog Adnan şablon yedekleri adını verin.Diğerinede Blog Adnan Komple blog yedeği adını verin.Bu şekilde yaparsanız yarın hangisini yüklemeniz gerektiği konusunda zorlanmassınız. Kolay gelsin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Takipçiler