background img

Yeni Yayınlar

Blogger İle İnternet Sitesi Yapmak

Blogger’ı kullanarak web sitesi hazırlamak

Blogger her ne kadar ücretsiz ve basit bir şekilde blog kurup, yayınlamak için tercih edilen bir platform olsada, internette gezerken farklı amaçlar için kullanıldığını da görmeniz mümkün.
Screenshot_4

Eğer sizin de amacınız kendi kişisel sayfanız, veya firmanız için zahmetsizce ,basit bir site oluşturmaksa Blogger(blogspot) size gerekli olan tüm araçları ücretsiz olarak sunuyor.

Blogger’ın resmi blog’un da yayınlanan bir yazıda, Confluent adlı firmanın sahibi olan , profesyonel web tasarımcısı  David Kutcher’in konuk yazar olarak yayınladığı bu postta , Blogger’ı kullanarak hazırladığı web siteleri için neden Blogger’ı kullandığını anlatıyor.


David Kutcher’in tercihlerinin başında ücretsiz hosting ve buna bağlı olarak düşen maliyetler geliyor tabi blogger’ın ödüllü bir güvenlik firması olması da diğer tercih sebepleri.


Hazırladığı web siteleri içerisinde restorant , online shop, kişisel web sayfasından tutunda firmaların ürünlerini tanıttıkları ve satışını yaptıkları bir çok seçenek bulunuyor.

Yine Blogger üzerinde hazırladıkları bir kaç projede, yaşadıkları sorun üzerine , bizden yardım isteyen  kharmamedya’da ,Türkiye den bunlara güzel bir örnek.

Biraz HTML ve CSS bilginiz varsa aslında blogger sizin için işleri zaten kolaylaştırıyor ,Google Analytics , Google Dokümanlar , AdSense , Picasa ve daha fazla servisle kolayca entegre olabilmesi sayesinde web siteniz için kullanacağınız dosya ve dökümanları düzenleyip yayınlayabilir , sitenizin ziyaretçi trafiğini takip edebilirsiniz.

Asıl konumuza dönecek olursak , kendi web sitenizi Blogger üzerinde oluşturmak isteseydiniz hangi adımları takip etmeniz gerekir.



Bunun içinde Tekrar David Kutcher’in hazırladığı sitlerden birisini inceleyip, izlediği adımları sizinle paylaşacak olursak, ilerleyen günlerde sizde kendi web sitenizi hazırlarken bir fikir verecektir.

Bu siteye ilk girdiğinizde , tam ekranlı hareketli Jquery kullanılarak hazırlanmış bir slayt’ın kullanıldığı ana sayfa karşılayacaktır.
Screenshot_2
Normal şartlarda blogger da hazırlanmış bir blog’a ilk girdiğinizde yukarıdan aşağıya yayınları yeniden eskiye doğru sıralamaya başlar.

Bu sitede yayınlar ana sayfada gizleniyor ve bunu da Blogger’a özel bazı kodları kullanarakyapıyor.

Ana sayfada dikkat ettiyseniz ,kenara sabitlediği bağlantılar bulunuyor imleçle üzerine gidilince açılan bu bağlantıları da Jquery kullanarak hazırlamış internette kısa bir arama yaparak bu tarz veya daha gelişmiş jquery animasyolarını bulmak çok kolay.

Yine ana sayfada ve diğer tüm sayfalar arasında gezinmeyi kolaylaştıran birde menü bulunuyor , bu menüde “CONTACT US” yazan bağlantıya tıkladığınızda firmaya direk mesaj gönderebileceğiniz Google dökümanlarla hazırlanmış bir form ve Google map kullanılarak hazırlanmış birde harita bulunuyor.
Screenshot_7
Not:Google dökümanlarla hazırladığı bu formun daha gelişmiş bir versiyonunu  buradakianlatımda bulabilirsiniz.

Menüde diğer ilgi çeken diğer bir bağlantıda “NEWS” yani firmanın yeniliklerini haber veren sayfa, bu sayfaya girdiğinizde linke bakarsanız “news” diye kategoriler oluşturulup,yayınların kısa bir özeti yayınlanıyor, linklerden her hangi birisine tıkladığınızdaysa ,daha önce ana sayfada gizlenen yayınlar blog formatında açılıyor.

Sözün kısası sizde biraz HTML,CSS ve Jquery bilgisiyle kendi web sitelerinizi aldığınız 10 dolarlık bir alan adı karşılığında, hayata geçirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Takipçiler