background img

Yeni Yayınlar

Gadget Nedir?

Gadget bizim dilimizde karşılığı eklenti demektir. Yani; eklenen bir şey, aksesuar da diyebiliriz. Bloglarda gadget özel ihtiyaçlar için kullanılır. Bloğun herhangi bir yerine resim, yazı veya sayaç gibi şeyler koymak için kullanılır. Blogspot bloglarında bu gadget dediğimiz eklentilerin çoğu hazır ve otomatik olarak kurulur. Fakat, blogspot'a bulunan eklentilerin çoğu ihtiyacımızı karşılamaz. Örneğin, canlı trafik eklentisi veya özel amaçlı sayaçlar eklentisini dışarıdan temin ederiz. Bu eklentiler, blogger'e uygun olmalıdır. Tedarik ettiğimiz bu eklentiler bilgisayar dilinde yazılmış "JavaScript" kodlardır. Bu eklentilerin kurulumu ile ilgili bilgileri ayrıca vereceğim. Şimdilik örnek olarak "Popüler Yayınlar" eklentisini bloğuma nasıl kurarıma cevap vereceğim.

Popüler Yayınlar Eklentisi
Bloğunuzda bulunan en fazla 10 adet ( yazı, resim, video, müzik vb. gibi ) yayının en çok tıklanların listesine popüler yayınlar deniyor. Bu eklentinin adını siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. En çok tıklananlar, Top on veya daha başka isimler bulabilirsiniz, tercih sizin. Bu eklentiyi kurmak için aşağıda bulunan adımları takip edebilirsiniz.

1. Blog kumanda paneline gir, açılan pencerede tasarım sekmesine tıkla.
2. Açılan pencere içerisinde "gadget ekle" butonlarından herhangi birinin üzerine tıkla.


3. Açılan Gadget Ekle penceresi içerisinde bulunan seçeneklerden "Popüler Yayınlar" üzerine tıkla.


4. Popüler Yayınları Yapılandırma penceresi açılır.

5. Bu pencerede bulunan seçenekleri ister değiştir, ister olduğu gibi bırak. İşin bittiğinde Kaydet'e tıkla.
6. Evet, şu an "Popüler Yayınlar" eklentisi bloğuna kuruldu. Bu eklentiyi "sürükle bırak tekniği ile" farenin sol tuşunu basılı tutarak istediğin gadget ekle yazan bir yere taşıyabilirsin. Ya da, kurulu olduğu sütunun herhangi bir yerine taşıyabilirsin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Takipçiler